Archive for the ‘Okategoriserade’ Category

Kobingo

Detta kanske låter som att det är påhittat men det är på riktigt, jag lovar. Har du varit på marknad någon gång på landet i Sverige så har du antagligen gått förbi ett parti. Det spelas Kobingo på fler ställen än man kan tro.

 

Så hur går det till egentligen? Jo man det är faktiskt så att det hela handlar om var en ko kommer att bajsa. Man har en inhägnad med gräs, på gräset har man ritat upp rutor, oftast tio gånger tio. Varje ruta brukar vara ungefär en kvadratmeter. Innan spelet sätter igång så får man satsa pengar på vilken ruta man tror att kon kommer att släppa sin blaffa i. På en del ställen så är det till och med så att man inte själv väljer ruta utan man köper en lott med en slumpad ruta och hoppas på turen. Insatsen för en ruta brukar ligga på 10 kronor. Här kan alla vara med. Om det inte är så att rutorna väljs med lottning, ja då brukar man få gå in i inhägnaden innan kon för att försöka se vilken ruta som kan vara bäst.

 

När alla insatser är lagda ja då släpper man in en ko i inhägnaden. Sedan är det bara att vänta. Här får man inte ha bråttom helt enkelt utan bara vänta på att kon ska göra sina behov och hoppas på att den bajsar på ”rätt” ställe. Det här brukar ta ungefär mellan två och fyra timmar. Så under tiden kan man passa på att titta sig omkring på marknaden och kanske köpa en glass. Men det är ett nöje som verkligen passar hela familjen. Så när kon är klar så vet man vem som vunnit. Skulle det vara så att bajset hamnar på två rutor samtidigt så mäter man vilken ruta som fått störst del av blaffan.

Bilbingo

Vill man göra något riktigt roligt med hela familjen en sommardag? Då ska man definitivt testa på Bilbingo. Det är ett nöje för hela familjen, ni får tid att umgås, ha roligt, vara ute i det fina vädret samtidigt som ni har chans att vinna lite extra pengar. Så hur går det till då?

 

Jo först och främst gäller det ju att kolla upp vart man har sin närmaste bilbingo och vilka tider det anordnas. Detta brukar man kunna läsa om i lokaltidningen, på anslagstavlor i området och dessutom finns det en hemsida på nätet där dem samlat all bilbingo i landet. Sedan är det bara att planera in och packa ihop sig i bilen. Här är picknickkorgen ett måste och många tar även med sig campingbord och stolar så att dem kan sitta utanför bilen. Självklart kan man sätta sig i bakluckan och njuta också, då krävs det bara en skön filt.

 

När man kommer till parkeringen där bilbingon anordnas så får man köpa brickor och ibland ett mindre inträde. Sedan är det bara att parkera på en plats som känns lämplig och invänta spelen. I dragningarna så ropar man ut numren genom stora högtalare så att alla deltagare ska kunna höra ordentligt. Får man bingo så tutar man ofta med bilens tuta. Det är alltså inte så att bilbingo är en variant av bingo. Man spelar samma bingospel som man gör i en bingohall eller online. Den stora skillnaden är att man spelar från bilen på en parkering och att det bara sker under sommarhalvåret i Sverige. Men bli inte förvånad om det finns bilbingo på just din ort, det sprider sig och alla kan ha roligt på detta sätt.