Nätbingo med familjen

Kan man verkligen spela bingo tillsammans med familjen på nätet? Det låter kanske lite konstigt, men varför inte? Det finns ju en mängd olika onlinespel en familj skulle kunna spela tillsammans på nätet, som till exempel World of Warcraft, så varför inte bingo? Visst finns det stora och uppenbara skillnader mellan de två, men i princip behöver det inte vara så olika. Och nätbingo har den fördelen att familjen inte behöver befinna sig på samma sätt rent fysiskt. Det kan till och med ses som ett sätt att hålla familjeumgänget vid liv över distans. Samtidigt som man får spela rolig bingo.

För alla nätbingohallar har ju sina chattar. Visst finns det en massa andra människor där också, men det är smällar man får ta. Beroende på hur man är socialt behöver det inte vara några problem. Tvärtom kan man som en familj kanske träffa nya vänner? För det är ju det som bingo i mångt och mycket handlar om; social samvaro. Detta gäller både för familjebingo och för bingo på nätet, men konstigt nog inte i lika hög grad i våra bingohallar. Och detta inte bara för att de dramatiskt avfolkats på senare år, så att närapå ingen är där (vilket är väldigt synd). Utan för att miljön inte uppmuntrar de avslappnade uppsluppenhet som råder i chattarna hos de bättre nätbingohallarna.

Att spela nätbingo som en familj blir också extra roligt av att man kan vinna pengar – ibland riktigt stora summor till och med. Om någon i familjen vinner pengar så blir alla glada (nåja, en och annan surpuppa kanske klagar på att inte just han vann). Det är sant att umgänget på en nätbingohall inte kan bli lika intimt som om hela familjen sitter och spelar bingo i vardagsrummet. Men det finns som sagt andra fördelar, som gör att det har sin alldeles egna charm.

 

Comments are closed.