Kobingo

Detta kanske låter som att det är påhittat men det är på riktigt, jag lovar. Har du varit på marknad någon gång på landet i Sverige så har du antagligen gått förbi ett parti. Det spelas Kobingo på fler ställen än man kan tro.

 

Så hur går det till egentligen? Jo man det är faktiskt så att det hela handlar om var en ko kommer att bajsa. Man har en inhägnad med gräs, på gräset har man ritat upp rutor, oftast tio gånger tio. Varje ruta brukar vara ungefär en kvadratmeter. Innan spelet sätter igång så får man satsa pengar på vilken ruta man tror att kon kommer att släppa sin blaffa i. På en del ställen så är det till och med så att man inte själv väljer ruta utan man köper en lott med en slumpad ruta och hoppas på turen. Insatsen för en ruta brukar ligga på 10 kronor. Här kan alla vara med. Om det inte är så att rutorna väljs med lottning, ja då brukar man få gå in i inhägnaden innan kon för att försöka se vilken ruta som kan vara bäst.

 

När alla insatser är lagda ja då släpper man in en ko i inhägnaden. Sedan är det bara att vänta. Här får man inte ha bråttom helt enkelt utan bara vänta på att kon ska göra sina behov och hoppas på att den bajsar på ”rätt” ställe. Det här brukar ta ungefär mellan två och fyra timmar. Så under tiden kan man passa på att titta sig omkring på marknaden och kanske köpa en glass. Men det är ett nöje som verkligen passar hela familjen. Så när kon är klar så vet man vem som vunnit. Skulle det vara så att bajset hamnar på två rutor samtidigt så mäter man vilken ruta som fått störst del av blaffan.

Comments are closed.