Posts Tagged ‘online bingo’

Nätbingo med familjen

Kan man verkligen spela bingo tillsammans med familjen på nätet? Det låter kanske lite konstigt, men varför inte? Det finns ju en mängd olika onlinespel en familj skulle kunna spela tillsammans på nätet, som till exempel World of Warcraft, så varför inte bingo? Visst finns det stora och uppenbara skillnader mellan de två, men i princip behöver det inte vara så olika. Och nätbingo har den fördelen att familjen inte behöver befinna sig på samma sätt rent fysiskt. Det kan till och med ses som ett sätt att hålla familjeumgänget vid liv över distans. Samtidigt som man får spela rolig bingo.

För alla nätbingohallar har ju sina chattar. Visst finns det en massa andra människor där också, men det är smällar man får ta. Beroende på hur man är socialt behöver det inte vara några problem. Tvärtom kan man som en familj kanske träffa nya vänner? För det är ju det som bingo i mångt och mycket handlar om; social samvaro. Detta gäller både för familjebingo och för bingo på nätet, men konstigt nog inte i lika hög grad i våra bingohallar. Och detta inte bara för att de dramatiskt avfolkats på senare år, så att närapå ingen är där (vilket är väldigt synd). Utan för att miljön inte uppmuntrar de avslappnade uppsluppenhet som råder i chattarna hos de bättre nätbingohallarna.

Att spela nätbingo som en familj blir också extra roligt av att man kan vinna pengar – ibland riktigt stora summor till och med. Om någon i familjen vinner pengar så blir alla glada (nåja, en och annan surpuppa kanske klagar på att inte just han vann). Det är sant att umgänget på en nätbingohall inte kan bli lika intimt som om hela familjen sitter och spelar bingo i vardagsrummet. Men det finns som sagt andra fördelar, som gör att det har sin alldeles egna charm.

 

Var hittar jag spelet?

Du kan hitta bingospel i flera olika butiker, både på Internet och i vanliga affärer. Dock är det inte jättevanligt längre tyvärr och du kan få leta ett tag innan du hittar ett. Men det finns ofta bingospel som säljs begagnat genom Internet på Blocket till exempel. Och eftersom det blir mer och mer populärt är det nya spel på gång som kommer att komma ut i välsorterade leksaksbutiker. Det finns en massa olika typer av bingospel man kan köpa ett exempel är bingospel med olika bilder istället för siffror och man slår en tärning för att se vilken bild som kommer upp, där gäller det att först få fem bilder i rad på sin bricka för att vinna. Denna typ passar ofta bra till mindre barn som kanske inte lärt sig räkna ännu och så vidare.

Gör det själv

Det är väldigt enkelt att tillverka en variant av bingospel alldeles själv, det du behöver för detta är följande; En stor bit tunn kartong till brickorna (det går bra med vanligt papper också om man inte ska återanvända), En bit tjockare kartong till själva bingohjulet, ett ark ganska tjockt papper, detta också till hjulet, Påsnitar (även kallade änglavingar).

Gör så här;

Hjulet: Ta den tjockare kartongen och klipp eller skär ut en cirkel, tänk på att det

ska få plats minst 75 nummer på den. Ta sedan en linjal och rita ut ”ekrar”, det

ska helst bli 75 stycken mellanrum, i dessa skriver du sedan med en tjock penna

nummer från 1 till 75. Ta sedan det lite tjockare pappret och klipp eller skär ut

en lika stor cirkel som kartongen, klipp sedan ett hål längst ut i kanten lika stort

som ett mellanrum med ett nummer i på kartongcirkeln. Detta gör vi för att

kunna få fram ett slumpat nummer när vi snurrar på det färdiga hjulet. Lägg sedan papperscirkeln över kartongcirkeln med nummer så att ett nummer visas,

därefter tar du en påsnit och sticker igenom i mitten och fäster genom att trycka

ut ”benen” på påsniten lite försiktigt på baksidan. Tänk på att det ska gå att hålla

i påsnitens ben för att det ska gå att snurra på ”bingohjulet”.

Bolldragning: Om man inte vill ha ett hjul att snurra på för att dra numren i bingospelet kan man istället enkelt tillverka bingobollar av lite större flirtkulor. Då tar man helt enkelt 75 stycken och skriver med tusch eller filtpenna numren på flirtkulorna och lägger de sedan i en burk. Dragningen genomförs sedan genom att man skakar burken och ”drar” en boll ur burken.

Brickorna: Ta den tunna biten kartong och klipp eller skär upp den i så många

brickor ni vill ha, gör sedan ett rutmönster på varje bricka som rymmer 25 nummer, fem lodräta rader och fem vågräta rader. Fyll i nummer mellan 1 och 75 på varje bricka. Tänk på att det ska vara så slumpmässigt som möjligt. För att sedan kunna märka ut vilka nummer som någon fått på sin bricka kan man använda lite vad som helst som får plats i en ruta, det kan vara knappar, russin, nötter eller något annat valfritt.

Nu är det bara att sätta igång att spela!